Sant Joan Despí ha rebut el reconeixement de bones pràctiques dels governs locals pel procés participatiu SJD 2025 i per una campanya nadalenca realitzada conjuntament amb altres municipis.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals han reconegut a l’Ajuntament de Sant Joan Despí amb el certificat de bones pràctiques dels governs locals per dues iniciatives en l’àmbit de la dinamització comercial i de la participació ciutadana.

Judith Riera, tinenta d’alcalde de Serveis Generals, ha rebut el distintiu per part de Xavier Amor, president de la FMC. L’acte d’entrega ha comptat amb la participació de representants del Comitè de Municipis i Regions d’Europa i del Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, ha servit per reconèixer els 81 municipis catalans que han contribuït entre els anys 2014 i 1028 al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de l’FMC i la Fundació Pi i Sunyer.

Les iniciatives que han dut a l’ajuntament a rebre el distintiu han estat dues. Una des de l’àmbit de la participació ciutadana, el procés participatiu SJD 2025, que va dur-se a terme l’any 2014 i que va comptar amb la participació de la ciutadania per definir les línies estratègiques del desenvolupament de la ciutat de cara als propers deu anys, establint diferents canals de participació. L’altra iniciativa ha estat per la campanya comercial de Nadal de l’any 2017 impulsada juntament amb Sant Feliu i Sant Just per potenciar el comerç local i donar a conèixer l’oferta comercial i de serveis de proximitat.

El Banc de Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal, sent una referència per als responsables de les polítiques municipals.

Font: Aj.St .Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here