El Banc Europeu d’Inversions aportarà un finançament de 50 milions d’euros en condicions avantatjoses per rehabilitat edificis i habitatges en municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb aquest acord, es podrà reduir l’emissió de gasos contaminants i es contribuirà a crear més de 1.000 llocs de treball durant la fase d’implementació.

Aquesta inversió del BEI permetrà a l’AMB fer una inversió de 100 milions d’euros amb els quals serà possible rehabilitar uns 10.000 habitatges situats en zones vulnerables. Es calcula que aquesta actuació beneficiarà entre 25.000 i 30.000 persones.

Aquest acord s’ha signat per la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón. L’AMB juntament amb els municipis metropolitans i el Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH) podran generar línies de finançament ajustades a les diferents realitats socioeconòmiques que contribueixin, de manera efectiva, a dur a terme les actuacions de rehabilitació.

Emma Navarro, vicepresidenta del BEI, ha destacat “l’impacte positiu d’aquest acord en la vida de molts ciutadans, que podran accedir a un finançament en condicions molt avantatjoses per condicionar els seus habitatges i millorar, d’aquesta manera, la qualitat de vida” Per altra banda, Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB, ha afirmat que “L’AMB i els municipis metropolitans han fet un gran esforç per millorar l’espai públic i els equipaments que són equiparables a qualsevol gran ciutat europea” i que es “planteja liderar un projecte innovador que té com a objectiu facilitar que els edificis i habitatges es rehabilitin per incrementar el confort i l’habitabilitat, que redundi en un habitatge amb més qualitat de vida”

El BEI finança aquest projecte sota la iniciativa Finançament intel·ligent per a Edificis Intel·ligents que promou, al costat de la Comissió Europea, l’objectiu de facilitar el finançament necessari per donar suport a les inversions destinades a millorar l’eficiència energètica dels edificis. A més, el Banc de la UE és la institució que més finançament facilita a tot el món per lluitar contra el canvi climàtic.

 

Font: premsa AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here