El Parc Rural ja és una realitat. S’ha constituït a Collbató, amb l’assistència del vicepresident 1r, de Territori i Sostenibilitat, de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras i els representants dels 12 municipis que li donen suport. En l’acta de constitució s’ha triat com a primer president l’alcalde de Collbató, Miquel Solà.

Els assistents s’han congratulat de poder arribar a un acord per protegir l’entorn del Parc de Montserrat i potenciar les activitats econòmiques arrelades al territori. En aquest sentit, el vicepresident 1r de la Diputació, Dionís Guiteras, ha agraït als representants dels consistoris els seus esforços per arribar a un consens per construir un “projecte de territori, de preservació del patrimoni i de donar oportunitats a la gent que hi viu”.

L’alcalde de Collbató, Miquel Solà, ha volgut recordar les persones que van participar des dels primers intents de creació de l’associació i l’esforç de les quals “ha fet possible arribar avui a aquest acord històric”. També va voler agrair a la Diputació de Barcelona la seva feina acompanyant el desenvolupament del projecte i ajudant perquè arribés a bon port. El representant de la Diputació ha anunciat que ja hi ha municipis que estan prenent com a exemple la iniciativa del Parc Rural del Montserrat per constituir associacions similars en defensa del seu territori.

L’entrada de Collbató com a soci fundador en l’associació Parc Rural del Montserrat es va aprovar en el ple municipal que va tenir lloc el passat 21 de gener. L’entitat s’ha constituït com a Associació de Municipis. D’aquesta manera, el Parc Rural pot rebre directament inversions de la Diputació, com el programa BCN Smart Rural, que en contempla al voltant de Montserrat, així com poder anar a buscar directament altres inversions.

Els primers intents per crear una associació que aglutinés les poblacions de l’entorn de la muntanya de Montserrat van començar fa uns quinze anys. Finalment, avui s’han convertit en realitat.

Font: Ajuntament de Collbató

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here