Els dies 13, 14 i 15 de març tindrà lloc a l’Ateneu Santfeliuenc la segona edició de ‘Vespres Negres de Sant Feliu’, unes jornades en què els assistents entraran en contacte amb la novel·la negra

Aquest gènere literari, que avui dia atreu moltíssims lectors i està dinamitzant la indústria editorial, aporta a la literatura una mirada crítica de la societat en què vivim. La narrativa negra ha sabut reflectir, en una societat en crisi, els mecanismes del poder, de l’explotació i de la violència.

Les jornades s’iniciaran el dia 13 a les 19 h, a l’Aula de Cultura de l’Ateneu, amb una aproximació a la violència institucional. Durant l’acte d’inauguració es presentaran els llibres ‘El CIE o la il·legalitat institucional’ i ‘Sólo tú me tendrás’, i el documental ‘La cifra negra’. A les 20.30 h es projectarà a Cinebaix el documental ‘La cifra negra de la violencia institucional’, d’Ales Payá.

El dia 14, a les 19 h, s’oferirà una marató d’autors catalans de narrativa negra. Aquest acte donarà pas a la ‘masterclass’ ‘Mestres cinèfils del crim: De Palma, Scorsese i Tarantino’, una xerrada en què s’analitzaran les pel·lícules més sanguinàries dels darrers 50 anys amb tres representants del cinema negre nord-americà.

L’últim dia les jornades proposen un repàs d’obres de novel·la negra amb el futbol com a teló de fons. Concretament a les 19 h es parlarà de les obres ‘El futbol és així’, ‘L’últim defensa’ i ‘Sang culé’. A les 19.45 h s’oferirà un recital de lectures negres amb veu femenina, com a antesala d’una projecció de curts de trama negra a les 20.15 h. Les jornades es tancaran a les 21 h amb una sessió gastronòmica disfressada de negror que inclourà des de vins negres fins a tapes com ‘costelles d’Adan’ o ‘cors estofats’.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here