Enguany la VIII Setmana de la Poesia de que se celebra a la capital del Baix Llobregat i que tindrà lloc del 20 de març a l’1 d’abril, comptarà amb més de 30 espectacles: recitals, teatre, performance o exposicions on la poesia serà l’eix vertebrador

Un dels plats forts del programa serà l’espectacle “A pleno pulmón” d’Albert Pla que posarà punt final a la Setmana de la Poesia. 

Entre els més de 60 participants, els artistes i entitats vinculades a la ciutat tenen gran pes dins el programa. Es podrà gaudir dels nous espectacles de col·lectius locals com Dones amb Veu, la Mordida o el grup musical Els Navegants, també destaca la col·laboració amb l’entitat Amics de les Roses. En clau local, també tindrà lloc el lliurament del Premi Martí Dot de Poesia 2018 el divendres 29 de març a la Sala dels Àustries del Palau Falguera junt amb l’homenatge a Josep Faura. 

L’acte d’inauguració de la Setmana serà el dijous 21 de març, a les 20.30 h, a la Sala Ibèria, coincidint amb el Dia Internacional de la Poesia. La narradora i actriu, Jordina Biosca, serà l’encarregada de donar el tret de sortida amb una Haka inaugural; a més a més, es presentarà l’espectacle “Las voces del tango”, un recorregut poètic i musical per la trajectòria del tango, producció d’Esteban Barbaria, membre de l’associació literària La Mordida i el bandeonista Marcelo Mercadante.  

Entre les actuacions destacades d’aquesta edició, el divendres 22 tindrà lloc el doble concert recital de la pianista, cantant i compositora sabadellenca Lu Rois acompanyada per la violoncel·lista Núria Galvany i per tancar la vetllada la banda, El Pèsol Feréstec recitarà la poetessa Maria Cabrera i avançarà algunes cançons del seu proper treball.  

D’altra banda, el dijous 28 es presentarà el llibre de la cantata “Bon dia Joana” a l’auditori del Palau Falguera i el dissabte 30 es durà a terme el recital infantil de poesia i Slam poetry amb Domenikus i Marta Farrés a l’IrreBARent (bar del Casal), i la IV edició del Trash Poetry amb J&J Produccions, Héctor Castells, David Rodríguez, Begoña Prat, Floren i Banin de Los Planetas, Sr. Chinarro i Frank Gálvez en un espectacle que explora les relacions entre la música popular i la poesia.  

Les activitats continuaran encara el diumenge 31 amb el recital “Lenguas Muertas” del santfeliuenc Pere Ruiz amb i l’actuació de Roger Mas que interpretarà en format acústic cançons pròpies basades en poemes. Finalment, el dilluns 1 d’abril l’espectacle “A pleno pulmón” d’Albert Pla tancarà la Setmana de la Poesia, interpretant una col·lecció de cançons que conten històries tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, tot per a fer evident l’estreta línia que separa el bé del mal, el blanc del negre, el positiu i el negatiu. 

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here