El passat 14 de març va presentar-se el projecte d’ampliació i remodelació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) Va intervenir-hi el president de la Fundació i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca i membre del Consell de Direcció de CatSalut, Enric Llorca, i el director-gerent de l’Hospital, el Dr. Manuel Álvarez.

La FHSJDM comença una nova etapa amb una ampliació i reformes de les instal·lacions i equipaments. El que es pretén es donar als usuaris i als familiars una adequada cobertura de les necessitats sanitàries i oferir unes millors condicions de treball als professionals de l’entitat. Xavier Fonollosa ha expressat que “Avui és un dia històric perquè l’hospital creix gràcies a l’esforç de tots” i ha afegit que “Ampliem més del doble l’espai d’urgències i aconseguim un 63% més de boxs en aquesta àrea, però a més, hem introduït un CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària), que permetrà gestionar millor les urgències hospitalàries”

Enric Llorca, per altra banda, ha destacat “l’alt nivell” de l’hospital i la qualitat amb la que els pacients son tractats, alhora, ha subratllat l’esforç “titànic” dels professionals per mantenir el servei mentre es duen a terme les obres de millora.

El Dr. Alvarez, ha assenyalat que l’objectiu és “adequar el centre hospitalari a la realitat de la nostra població de referència, que augmenta i envelleix. Un hospital que ha incrementat la seva penetració en l’àrea d’influència i que cada dia té més activitat i és més resolutiu”.

Les obres es duran a terme al 90% de l’Hospital i augmentaran la seva superfície en un 25%, incrementar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort dels pacients, familiars i professionals. Entre les millores  hi ha la del servei d’urgències que tindrà 49 boxs més, un 63% més del que te ara, també augmentaran un 15% les habitacions que sumaran un total de 149. A l’àrea ambulatòria hi haurà un increment del 75% de punts d’atenció, és a dir, dotarà al centre de 56 punts més. Es disposarà alhora d’un quiròfan més i d’una nova sala de dilatació.

Es preveu la construcció d’un nou edifici, que es durà a terme amb tres frases diferenciades, en la fase zero s’actuarà sobre l’àrea ambulatòria, en la fase 1 sobre l’àrea d’urgències, quirúrgica i farmàcia, i  la fase dos es centrarà en la construcció del nou edifici  ambulatori, d’hospitalització i serveis de suport.

Les obres s’han iniciat aquest més de març i duraran 8 anys, tot i així, es mantindran les activitats al centre.

Font: FHSJDM

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here