L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha començat a desplegar el nou servei de neteja viària i recollida de residus amb la incorporació de nova maquinària i contenidors. Hi haurà 20 vehicles i 9 màquines per a desenvolupar el servei i a més s’instal·laran 619 contenidors nous de recollida de residus que substituiran els actuals.

Aquests vehicles, set més que l’anterior servei, estaran dividits en 4 camions de recollida de càrrega bilateral, 2 camions de recollida de càrrega posterior, 2 camions amb grua, 2 camions amb cisterna per fer baldeig, 5 escombradores, 3 equips de neteja a alta pressió, 1 vehicle tipus pick-up amb aigua i 1 vehicle de supervisió. Gairebé tots son elèctrics, híbrids o amb GNC. Alhora s’incorpora una maquinaria petita formada per 2 equips de neteja de xiclets, 5 bufadores elèctriques i 2 desbrossadores.

Una vintena de vehicles menys contaminants i més eficients cobriran el servei de neteja viària i recollida de residus.

En relació a la neteja viària, el nou servei permetrà reforçar-la en les temporades amb més presència ciutadana al carrer i comptar amb més equips amb aigua per a la neteja dels carrers. La recollida de residus i la incorporació dels nous camions permetrà, també, reorganitzar els horaris de recollida i reduir l’emissió del soroll.

L’Ajuntament també ha iniciat la substitució dels contenidors de recollida de residus als carrers de la ciutat, aquests, son metàl·lics i estan equipats amb tecnologia intel·ligent. Els de matèria orgànica i de rebuig tenen pedal i maneta d’obertura fora de la tapa, i la resta tenen boques que s’ajusten a les diferents mides per poder llançar els residus sense problemes. S’instal·laran en total 619 contenidors en 109 àrees de recollida.

Com a novetat també s’ha impulsat la nova app “Sant Joan Despí Net” per comunicar incidències a la via pública. Sant Joan recull 12.100 tones de residus l’any i el percentatge de recollida selectiva es del 35%. Per al 2025 està ficat un objectiu mínim del 55%.

Font: Aj.St.Joan

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here