Després que s’aixequés l’alarma de la possible desaparició de la pediatria a un dels CAP de la capital baixllobregatina, el departament de Salut ha confirmat que un cop finalitzin les obres d’ampliació i millora del Centre d’Atenció Primària (CAP) El Pla, ja en la recta final, l’especialitat de pediatria tornarà a ser al CAP El Pla de Sant Feliu, amb una millora notable dels espais i del serveis

Amb motiu d’aquestes obres, al maig de 2017 l’atenció pediàtrica i el servei d’urgències es van traslladar provisionalment al CAP Rambla.

Davant les informacions que existia la possibilitat que aquest servei no retornés al CAP El Pla, la ciutadania ha recollit més de 1800 signatures en contra del greuge que suposaria la supressió de l’activitat pediàtrica del CAP El Pla. L’Ajuntament per la seva banda, ja va aprovar una moció al Ple Municipal, instant a la Generalitat a que el servei de pediatria hi retornés.

Ara, el Servei Català de la Salut ha fet arribar a l’Ajuntament una carta en què informa que, un cop finalitzin les obres del CAP El Pla, l’equip d’atenció pediàtrica tornarà a oferir servei en aquest ambulatori.

Característiques del projecte de millora

Les millores consisteixen en una ampliació dels espais, amb un cost de 2.275.131€, per acollir el servei de diagnòstic per la imatge (ubicat en l’actualitat al CAP Rambla), i també per traslladar-hi el Centre de Salut Mental d’Adults (ara situat al Centre Pins d’Or).

El projecte preveu la construcció d’un edifici de dues plantes adjacent a l’anterior, d’uns 850 m2 de superfície. Els dos blocs estaran comunicats i hi haurà un gran pati interior entre ells. A més, amb motiu de les obres es redistribuirà l’àrea de l’aparcament i els espais exteriors.

L’ampliació de l’ambulatori d’El Pla és una reivindicació de fa anys a Sant Feliu. De fet, al 2011 el Servei Català de Salut ja va presentar a l’Ajuntament una proposta per ampliar el centre, i al 2015 el projecte d’obres ja estava llest.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here