El Govern ha autoritzat aquest divendres al Consell de Ministres la licitació, a través d’Adif, de les obres d’integració ferroviària a Sant Feliu de Llobregat.

L’import destinat per a aquestes obres serà de 83,25 milions d’euros i amb un termini d’execució de tres anys i vuit mesos, es preveu que amb la publicació del concurs a finals d’aquest any l’empresa adjudicatària ja les pugui iniciar. Foment ha explicat en un comunicat que les obres inclouen el soterrament de 1,5 quilòmetres de l’actual traçat ferroviari, la supressió del pas a nivell i la construcció d’una nova estació soterrada.

El ministeri ha ressaltat que aquesta actuació “garantirà la permeabilitat total” entre els dos sectors del casc urbà del municipi, que ha indicat que han estat dividits històricament per la infraestructura ferroviària.

També ha exposat que les obres dotaran als ciutadans d’unes instal·lacions “més modernes, plenament integrades i totalment segures” tant per a les persones com per a l’explotació ferroviària, i que el soterrament permetrà que el municipi recuperi per a us urbà l’espai que actualment ocupen les vies.

Foment ha afegit que Adif està avançant paral·lelament en els projectes d’instal·lacions de protecció i seguretat a més de l’edifici de viatgers de la nova estació.

Com seran les obres?

Les obres s’executaran tant a Sant Feliu de Llobregat com a Sant Joan Despí, en una longitud total de 2.975 metres de l’actual línia ferroviària, per la que circulen majoritàriament les línies R1 i R4.

S’ha detallat per part de Foment que un total de 1.550 metres seran soterrats mitjançant dos sistemes constructius: 910 metres en túnel entre pantalles i 640 excavats en mina.

Fa més d’una dècada va firmar-se un conveni amb el qual es repartien els costos de les obres al 50% per part del Ministeri de Foment i la Generalitat i l’Ajuntament. El passat mes de març, Adif va comprometre’s a assumir la totalitat dels costos de les obres.

Amb aquesta decisió del Consell de Ministres sembla arribar al final una reivindicació que ha durat dècades al municipi encapçalada per l’Ajuntament i nombroses entitats ciutadanes i que serà una gran oportunitat per la transformació urbanística de la capital del Baix Llobregat.

 

Font: EUROPAPRESS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here