El proper dimecres dia 23 d’abril faran 403 de la mort de William Shakespeare, i el proper 26 d’abril al Teatre Plaza de Castelldefels arriba Othello de la mà de Les Antonietes i dirigida per Oriol Tarrascón.

Othello és la segona gran tragèdia de William Shakespeare escrita entre 1603 i 1604. Othello és el gran símbol de la gelosia, també se l’associa a la violència de gènere i al racisme. Alhora aquesta gran tragèdia és també una obra sobre l’amistat, una amistat curiosament mal entesa.

El que explica és el pla que Iago, militar, executa per a venjar-se d’Othello, el seu general, governador de Venència. Iago està ressentit perquè Othello ha ascendit a un altre militar, Cassio, enlloc d’ell. El pla que durà a terme pretén arruïnar la carrera de Cassio i matar-lo a la vegada que vol fer creure a Othello que la seva dona Desdèmona l’enganyava amb el propi Cassio.

Les Antonietes, companyia de Barcelona dirigida per Oriol Tarrascón, han escollit aquesta tragèdia per “incidir en dos aspectes que ens preocupen especialment tant a la nostra societat: el racisme i la violència de gènere” i pretenen respondre amb la seva posada en escena a la pregunta “Per què una persona per odi o per enveja pot tenir per únic objectiu destrossar la felicitat dels altres? Com una persona noble, sana i íntegra pot convertir-se en un cuc abominable capaç d’assassinar allò que més estima al mon?” Per a que emergeixin aquests dos tres rellevants han fet una adaptació a tres únics personatges, personatges d’una classe social elevada on Iago es convertirà en un manipulador.

Interpretada per Òscar Intente, Arnau Puig i Annabel Castan es representarà divendres 26 d’abril a les 21 hores. L’entrada general costa 12 euros.

Aquí teniu l’enllaç per a comprar les entrades.

 

Font: Teatre Plaza i lesantonietes.blogspot.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here