El Baix Llobregat situada al “top ten” del rànquing comarcal de competitivitat que impulsa la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP)

El Baix Llobregat juntament amb el Garraf son les dues comarques que més creixen i el Barcelonès lidera un any més el rànquing. Per altra banda, la Terra Alta és la comarca menys competitiva.

El secretari general adjunt de Foment, Salvador Guillermo, ha insistit que cal oferir polítiques a aquestes comarques per a que puguin millorar la competitivitat.

L’índex ha estat elaborat per la consultora Actívia Prospet i mostra l’estabilitat entre les comarques que ocupen les vuit primeres posicions, totes d’àmbit metropolità i per les capitals de demarcació, en les que es troba el Baix Llobregat.

David Moreno, responsable de l’estudi com el secretari general adjunt de Foment, han apuntat el fenomen que fa que les capitals de demarcació siguin els territoris de més competitivitat i que se’n beneficïn les comarques veïnes. Tot i així, han apuntat, que el Baix Llobregat, no ha registrat millora des del 2009, cosa que sí que ha passat a la resta de comarques de la zona.

Al Baix Llobregat se sumen el Pallars Sobirà, la Selva o el Ripollès, entre d’altres, com a comarques que han tingut millores menys significatives.

Guillermo ha afirmat també que l’índex revela que com millors son les condicions de competitivitat, millor viuen els habitants d’aquell territori, i ha apuntat que amb l’índex s’aprecia “on s’han d’articular polítiques econòmiques” per aconseguir millorar aquesta competitivitat i aquest benestar.

 

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here