Aquest dissabte cremarà i ressonarà Sant Feliu.

Vint i sis colles de diables del Baix Llobregat es reuniran a Sant Feliu per a celebrar una jornada plena de foc i gresca que han organitzat els Diables Rojos de Sant Feliu, juntament amb la Federació de Diables del Baix Llobregat, i que forma part de la celebració del 30è aniversari de la colla santfeliuenca. 

També se celebrarà el VI Concurs de Percussió organitzat pels Timbalers Diables Rojos que es consolida amb la participació de nou grups que faran moure l’esquelet a tothom.

Des de ben d’hora els Diables Rojos seran a la Plaça Lluis Companys per a celebrar els seus 30 anys. A les 11:00h tindrà lloc el VI Concurs de Percussió on diferents grups hauran de mostrar els seus ritmes i les seves coreografies per a aconseguir el premi final. Hi participaran les següents colles: Drakaris, Tro del Falguera, Blacktucada, Batuxaik, Folcat Diabòlic, Baketomba, Ssstrepits, Diables de Sant Cugat i Tabalers de Kabra.

Un cop finalitzi el concurs hi haurà vermut a preus populars i després una paella.

A la tarda, els nens prenen el protagonisme de la jornada festiva. A les 17:00h hi haurà una tabalada dels Timbalers Diables Rojos i a les 17.30h animació infantil. El Mag Ramó a les 19.00h amb la seva màgia serà l’encarregat de donar pas al foc que omplirà als carrers de la ciutat durant el vespre.

A les 20.00h tindrà lloc el Correfoc Infantil que sortirà des de la Plaça de l’Estació. A les 21.00h hi haurà un sopar popular per a recuperar forces per al Correfoc Adult, que s’iniciarà a les 21.30h des de la Plaça de la Vila. Abans, però, hi haurà un espectacle del Bicorn, la bèstia de foc dels Diables Rojos.

Al correfoc infantil hi participen: Diables Rojos infantils, Diables de la Colònia Güell, Diables Penya del Corb, Àngels Diabòlics, Cabrits de Pallejà, Ball de Diables de Cornellà, Petardons i Petardones de Can Calders, Ball de Diables de Castelldefels, Diables de l’Agrupa de Molins de Rei, Diables Banyuts de Vallirana, Diables de Cornellà i Diablots Olesa.

Al correfoc adult hi participen: Diables Rojos, Diables de l’Agrupa de Molins de Rei, Diables Colònia Güell, Diables la Garsa, Àngels Diabòlics, Ball de Diables de Castelldefels, Diablots d’Olesa, Diables Tro de Falguera, Diables de Cornellà, Folcat Diabòlic, Diables la Salut, Diables Banyuts de Vallirana, Ball de Diables de Cornellà i Diables de Casablanca.

El correfoc finalitzarà a les 23.00 i comença la festa amb GUAIANA, un grup de Sant Feliu de Llobregat que omplirà la plaça amb els seus ritmes reggaes i el seu bon rotllo. A continuació, com a fi de festa, l’Orquestra Tropical farà ballar a tothom a qui encara li quedin forces per passar-ho bé!

ELS DIABLES ROJOS

Enguany son els encarregats d’organitzar aquesta trobada en motiu de la celebració dels seus 30 anys. Van néixer l’any 1989 amb l’objectiu de difondre la cultura popular vinculada a la tradició dels diables, promoure actuacions i espectacles de foc i participar a correfocs d’arreu de Catalunya.

La colla la formen el grup de diables adults, el grup de diables infantils, els Timbalers adults, els timbalers infantils i el Bicorn, la bèstia de foc.

Al llarg d’aquest any han organitzat diferents activitats per a celebrar el seu aniversari, des d’exposicions fins a concerts, i ara, la trobada. A l’octubre es podrà tornar a veure una nova exposició al Palau Falguera de Sant Feliu amb la història de la colla, material i imatges per a conèixer als Diables Rojos de ben a prop.

Per a més informació: diablesrojos.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here