El proper 15 de juny se celebra la jornada de cloenda del programa “Caràcter Esportiu”, on es faran diverses activitats lúdiques amb els valors de la creativitat i la humilitat com a fil conductor. Hi haurà un Scape-Room sobre valors, esports i activitats de l’associació Basket Beat.

El Centre Esportiu Municipal Sagnier del Prat de Llobregat acollirà aquest dissabte la jornada de cloenda del programa “Caràcter Esportiu” d’aquest curs. Aquest projecte municipal és pioner a Catalunya i pretén promoure l’educació en valors al món de l’esport i alhora donar suport emocional als joves esportistes. En el programa d’enguany hi ha participat 150 nois i noies d’11 a 13 anys.

A la jornada de cloenda podran posar-se en comú els treballs realitzats durant el curs a l’entorn dels valors de la creativitat i la humilitat, elegits per les mateixes parts implicades en el projecte. Els joves, dividits per grups, aniran passant per diferents “estacions” que els permetran realitzar un conjunt d’activitats esportives, lúdiques i de sensibilització.

A la jornada hi participaran els diferents clubs i entitats esportives implicades en el programa: Vikings Voley Prat, CB Prat, Associació de Bàsquet Pratenc, Triplay Triatló, Triatló Prat i Associació d’Atletisme Pratenc.

Al llarg del curs, els joves esportistes han anat fent sessions de desenvolupament emocional durant la primera mitja hora de cada entrenament i dinamitzades per un psicòleg esportiu de la Universitat de Barcelona. En les sessions s’ha treballat l’expressió dels valors i les emocions dels esportistes, així com el desenvolupament de la seva consciència emocional o la seva autoestima, entre d’altres aspectes. Es considera que això també pot contribuir a frenar l’abandonament esportiu a l’adolescència, especialment entre les noies on això es dona en major freqüència.

Els entrenadors i entrenadores han fet formacions per a reforçar els seus coneixements i habilitats per treballar el benestar emocional dels esportistes.

 

Font:Aj.Prat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here