Zero Beach és un projecte que pretén millorar la salut de les platges i dissenyar protocols de prevenció de deixalles marines i residus orgànics

El projecte s’ha iniciat durant aquest mes de juliol i ha estat organitzat per l’associació eco-union i la fundació Razero, amb el suport de l’Agència de Residus, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i BeMed. Amb aquesta iniciativa es pretén poder dissenyar protocols de prevenció de deixalles marines i de residus orgànics, aquests protocols es duran a terme el 12, el 19 i el 16 de juliol a les platges d’aquests tres municipis.

S’aniran desenvolupant diferents accions de prevenció de residus i de sensibilització dels usuaris de les platges al llarg del mes de juliol amb una durada d’una setmana per municipi.

Des de les entitats animen a persones voluntàries a participar-hi. Per a sumar-se al projecte cal confirmar-ne l’assistència enviant un correu a voluntariat@ecounion.eu

El 12 de juliol es durà a terme a Gavà i a El Prat, el 19 de juliol a Gavà i el 26 de juliol a Castelldefels.

Algun exemple de les accions que es duen a terme és la prohibició de fumar als lineals de sorra, la col·locació de cendrers, el retorn d’un petit import per a la recol·lecció d’envasos amb un límit màxim de 10, o una campanya de sensibilització amb educadors ambientals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here