L’associació per a  la Memòria històrica i democràtica del Baix Llobregat i el Club de Lectura de CCOO han organitzat per aquest proper dijous 19 de setembre la presentació a la comarca de la novel·la del periodista i escriptor Victor Amela, titulada “ Yo pude salvar a  Lorca”.  L’acte tindrà lloc a les 18 hores als locals de CCOO del Baix Llobregat, a Cornellà, a la carretera d’Esplugues, 68,  i comptarà amb la presència de l’autor. 

La novel·la ressegueix la vida anònima de Manuel Bonilla, des de l’Alpujarra i la Granada de Federico García Lorca,  per l’Espanya de la postguerra, fins la Barcelona actual. 

Victor Amela ( Barcelona , 1960) és un conegut periodista i escriptor català. Com a periodista és un dels creadors de la prestigiosa secció d’entrevistes “La contra de La Vanguardia; col·labora també amb altres mitjans com RAC 1 o 8tv. Va guanyar el Premi Ondas de comunicació, l’any 2004. Entre les seves obres literàries podem citar “La filla del capità Groc” ( 2016),  que li va suposar el Premi Ramón Llull d’aquell any, “Amor contra Roma” (2014) o “El cátaro imperfecto” (2013).

Com és sabut, el gran poeta i dramaturg  Federico García Lorca (Fuente Vaqueros, 1898) , membre de la generació del 27, va ser assassinat pel franquisme l’any 1936 a Granada.  Segons el mateix Amela, la seva obra “pretén homenatjar i revelar alguns detalls de la vida de l’escriptor andalús”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here