L’acte, el dimecres 16 d’octubre a les 19 h al Foment Cultural i Artístic, comptarà amb la participació de nou activistes

Sant Joan Despí acollirà el proper dimecres 16 d’octubre la cloenda del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa per sensibilitzar sobre el paper que realitzen els defensors i defensores dels drets humans arreu del món, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets. L’acte tindrà lloc a les 19 hores, al Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí, amb la presència dels nou activistes dels drets humans que han participat en l’edició de la tardor de 2019 de les Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Les persones que participaran a l’acte seran:  Magaly Castillo, activista feminista, actriu i instructora de teatre popular nicaragüenca; Amaru Ruiz, defensor nicaragüenc dels drets humans, biòleg, investigador i ambientalista; Danilo Chammas, advocat i defensor de drets humans brasiler; Sunitha Krishnan, treballadora social i defensora dels drets humans índia; Leonard Rentería, poeta, raper i activista colombià; Hayat Rguibi, jove periodista i activista sahrauí; Fredy Samuel Vásquez “Snif”, jove raper del Salvador; Yaneli Fuentes, periodista i activista mexicana; i Ricard Valentí, activista gitano català. Des del 4 d’octubre, aquests activistes han participat en un seguit d’activitats als 15 municipis que participen en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

El passat dilluns 14 d’octubre va celebrar-se el fòrum ‘Joves pels drets humans’, amb la participació d’alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts de la ciutat, que van assistir  a un col·loqui amb Leonard Rentería, Magaly Castillo i Danilo Chammas al Teatre Mercè Rodoreda.

Alhora, també s’ha obert l’exposició ‘Mare Nostrum, Europa davant la crisi del refugi’, que es pot veure fins al 25 d’octubre al Centre Cultural Mercè Rodoreda. La mostra és un recull d’imatges dels fotoperiodistes Xavi Herrero i Raül Clemente que analitzen les causes i les conseqüències de la violació de drets humans respecte al moviment de persones que travessa el Mediterrani cap a Europa.

Els 15 municipis participants en aquesta edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans s’han compromès en una declaració institucional a mantenir i a ampliar les polítiques públiques de suport als defensors i defensores de drets humans a escala local i global, en solidaritat amb el compromís d’aquestes persones per promoure i protegir els drets humans des de la no violència, i en rebuig a les amenaces, persecució i assassinats que pateixen. Ciutats Defensores de Drets Humans és un projecte organitzat conjuntament pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la participació de l’Institut Internacional Català per la Pau, Casa Amèrica de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el, el Fòrum de Síndics i Defensors Locals, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Font: Aj. Sant Joan Despí

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here