Durant les protestes contra la sentència del Procés que van dur-se a terme ahir a l’aeroport del Prat, un noi ha perdut un ull per l’impacte d’una pilota de goma.

L’home va ingressar a l’hospital de Bellvitge ahir a la nit i ara està pendent d’una intervenció quirúrgica. Segons el diari ARA, el noi havia patit un gran nombre de ferides a la cara i l’esclat del globus ocular compatible amb l’impacte d’una bala de goma.

Des d’ Irídia, l’associació de defensa dels drets humans, han assegurat que almenys sis dels 131 ferits a causa de les càrregues policials d’ahir a l’aeroport havien rebut l’impacte d’un projectil, és a dir, una bala de goma o un projectil d’escuma. Els advocats d’aquesta associació han iniciat els tràmits per a posar-se en contacte amb els afectats i emprendre accions legals.

Des de l’any 2014 els Mossos tenen prohibida la utilització d’aquest tipus de projectils, però l’any 2017 la Policia Nacional va fer-ne us durant l’1 d’Octubre i Roger Español, va perdre ja un ull per l’impacte d’un d’ells. Des de la Policia Nacional han admès que ahir a l’aeroport usessin aquest tipus de projectils, argumenten que la prohibició duta a terme pel Parlament afecta únicament al cos de Mossos i que per tant ells en podien fer ús.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here