El tema de la jornada, que va poder-se seguir per YouTube, van ser les Solucions Basades en la Natura.

Cornellà de Llobregat va ser el passat  26 de novembre l’amfitriona d’una trobada de les 17 ciutats que formen part de l’European Green Leaf Network. Cornellà havia d’acollir una de les dues trobades anuals que realitza la xarxa aquest any, i per causa de la Covid-19, no s’ha pogut fer de forma presencial i es realitza online. Aquest canvi va donar l’oportunitat d’obrir l’acte a altres persones interessades a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament.

El tema escollit per a la jornada van ser les Solucions Basades en la Natura (Nature Based Solutions, NBS). Segons la Comissió Europea, les NBS són accions inspirades, basades o copiades de la naturalesa, que utilitzen o milloren les solucions existents per afrontar diversos reptes ambientals, socials i econòmics de manera sostenible i eficient.

La jornada va desenvolupar-se el  26 de novembre de 9.00 a 11.30 hores.

Cornellà, ciutat Green Leaf

Cornellà de Llobregat va ser guardonada amb el Premi Green Leaf 2019 de la Comissió Europea el mes de juny de 2018. Un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.

Per a Cornellà, que està desenvolupant una estratègia de transformació de la ciutat a través del projecte Cornellà Natura, el Premi Green Leaf ha estat realment un reconeixement al gran esforç que el municipi està fent en aquesta línia, en el desenvolupament de polítiques ambientals, molt vinculades a la salut i el benestar de la població.

Les ciutats guanyadores i finalistes del premi conformen la xarxa de ciutats Green Leaf (European Green Leaf Network), integrada per 17 ciutats d’arreu d’Europa. La xarxa fa dues trobades l’any, normalment presencials, per compartir coneixement i experiències pràctiques en sostenibilitat urbana.

Font: Aj. Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here