La titular del jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat ha citat com a declarar com a imputada ( ara la denominació legal és investigada) a l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín.

El jutjat investiga presumptes delictes de malversació de fons públics i apropiació indeguda. Marín ha estat citada a declarar el proper 9 d’abril, igual que Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat i de Cristian Alcázar, segon tinent alcalde. El regidor socialista Jaume Graells que va presentar el 4 de maig de l’any passat una denúncia per les irregularitats  detectades al Consell Esportiu de la ciutat, declarà dos dies abans com a testimoni.

La jutgessa considera que en el desenvolupament de l’aparent activitat il·lícita de diversos directius del Consell Esportiu l’alcaldessa Núria Marín “hauria afavorit i/o facilitat de forma indiciàriament injusta la concessió de subvencions” al Consell amb fons públics de l’ajuntament.

L’alcaldessa fou detinguda el passat 10 de desembre quan va acudir a declarar davant el Cos Nacional de Policia que li atribuïa els delictes de malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir delictes. Ja llavors la notícia va provocar un gran escàndol: Marín no és tan sols l’alcaldessa de la segona ciutat amb més habitants de Catalunya, sinó també presidenta de la Diputació de Barcelona, una entitat amb important incidència a la comarca del Baix Llobregat, presidenta del PSC i membre de la Comissió Executiva del PSOE, en la que exerceix com a Secretaria de Cohesió i Integració.

A l’Hospitalet els grups de l’oposició, ERC, Ciutadans i els Comuns han reclamat la dimissió de Marín com alcaldessa. Tots els grups han reclamat al PSC que ofereixi explicacions sobre el cas. ERC i CS han afegit que Marín hauria de dimitir també com a presidenta de la Diputació de Barcelona, institució en la que els socialistes governen amb un pacte amb el partit de Carles Puigdemont i Laura Borràs, Junts per Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here