Sant Boi defensa la transició a un model empresarial basat en la innovació i la sostenibilitat

El passat dijous, dia 14 de gener, va celebrar-se  la jornada empresarial ‘De la visió a l’acció. Solucions per avançar junts en l’economia circular’, organitzada pels ajuntaments de Sant Boi, El Prat, Gavà i Viladecans en el marc del projecte Ecoindústria . L’empresa santboiana Evarm hi va participar com a exemple de bona pràctica i iniciativa pionera en l’evolució cap a l’economia circular.

La sessió va comptar amb la participació de més de 60 persones de l’àmbit empresarial del delta del Llobregat, que han conegut de primera mà exemples d’iniciatives empresarials del territori que ja van consolidar amb bons resultats la seva aposta innovadora.

Les empreses que van posar en comú les seves experiències d’èxit van ser Evarm (Sant Boi), Lluch Essence (El Prat), J. Juan Brake Systems (Gavà) i Gacel Consortium (Viladecans).

Evarm és una empresa santboiana especialitzada en la conversió a gas de cotxes, furgonetes, camions i autobusos per reduir costos i emissions. El seu director, Xavier Ribas, va explicar que, en l’àmbit de l’economia circular, treballen per generar localment hidrogen totalment verd i eliminar la generació de CO2 amb solucions sostenibles i innovadores.

Posteriorment va tenir lloc un debat que ha servit per cercar solucions conjuntes en el camí cap a l’economia circular, un model econòmic innovador que l’Ajuntament promou d’acord amb l’estratègia per fer de Sant Boi una ciutat saludable i sostenible.

L’economia circular és un concepte econòmic relacionat amb la sostenibilitat. L’objectiu és reduir al màxim la generació de residus i aconseguir que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantinguin a l’economia durant el màxim temps possible.

Aquesta activitat de sensibilització empresarial va iniciar la cinquena edició del projecte Ecoindústria, l’economia circular del delta del Llobregat. La Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona col·laboren en aquest projecte conjunt dels ajuntament de Sant Boi, El Prat, Gavà i Viladecans.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here