Espai de “branded content” patrocinat per l’Escola Dominiques Vallirana

L’educació emocional és un dels pilars fonamentals per la formació integral de l’alumnat. Aprenent a entendre i a gestionar les emocions, els i les alumnes comencen el seu camí per descobrir qui són i per saber com relacionar-se bé amb ells i elles mateixes, amb els altres i amb la vida.

Per això, a Dominiques Vallirana compten amb el programa “Look Inside”, un projecte propi d’educació emocional que plasma la manera d’entendre la formació i que forma part de la identitat de la institució. Junt amb la Laia Mestres, formadora en educació emocional, els i les mestres han pogut planificar i desenvolupar aquest programa transversal que cobreix totes les etapes del centre.

L’objectiu de “Look Inside” és proporcionar a l’alumnat les eines necessàries per assolir competències emocionals completes i a diversos nivells, començant per la relació amb els seus processos emocionals i amb ells i elles mateixos, i continuant per la seva relació amb els altres i amb la vida. Per aconseguir-ho, el programa consta de 15 sessions per curs, en les que professorat i alumnes treballen plegats. Aquest projecte comença a P3 i acaba quan els i les estudiants finalitzen l’ESO.

Des de l’escola es valora molt positivament el resultat de “Look Inside” després d’un temps de funcionament. Expliquen que els ha permès disposar d’eines que fan possible una millor relació entre tots i totes, i un important avenç en la matèria emocional, i no només pels alumnes, sinó també pel professorat.

Visió integral: alumnes i família

L’eficàcia de “Look Inside” no hagués estat la mateixa sense la implicació de dues de les quatre potes que conformen la comunitat educativa. Si el centre i el professorat han apostat fermament pel programa, tant els alumnes com les famílies n’han apreciat també els avantatges.

De cara al futur, volen continuar millorant el nivell de competència emocional de docents i alumnes i treballar també amb les famílies, perquè estan convençuts que aquesta tasca repercuteix en el desenvolupament personal de tota la comunitat educativa i en la millora del nostre entorn.

Més informació a:

https://dominiquesvallirana.com/

https://dominiquesvallirana.com/portesobertes/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here