● S’hi podran veure 12 de pel·lícules de 8 països diferents i es faran 3 cinefòrums: amb la directora de La Mami, l’actriu protagonista de Yo niña i el director de Conversaciones familiares

● Hi ha paritat de gènere a la programació: la meitat de les pel·lícules estan dirigides per dones

El Festival de Cinema Llatinoamericà de La Mostra de CineBaix es farà aquest 2021 de manera presencial del 18 al 22 de març . L’edició de fa un any es va haver de celebrar en format online a través de la plataforma de la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL , estrenada per l’ocasió, però aquest any

La Mostra recupera la presencialitat, amb totes les mesures de seguretat garantides i l’ aforament de les sales restringit al 50% . La Mostra de CineBaix és el Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat , que es distribueix al llarg de l’any en diferents festivals a CineBaix, a Sant Feliu de Llobregat. Ara arriba el Festival de Cinema Llatinoamericà, que ha programat una dotzena de pel·lícules de vuit països diferents que es podran veure durant cinc dies. A més, s’ha aconseguit la paritat de gènere a la programació: el 50% dels títols estan dirigits per dones.

La Mostra de CineBaix vol seguir oferint un altaveu a les produccions llatinoamericanes que obren una finestra a realitats diferents . Alguns dels títols més destacats són Blanco en blanco de Théo Court, una coproducció xilena i espanyola que ens trasllada a la Terra del Foc del segle XX en una història amb essència de western que mostra amb cruesa i violència el genocidi indígena, o l’ estrena estatal Entre perro y lobo d’Irene Gutiérrez, un retrat documental sobre la implicació de la revolució cubana a la guerra de la independència d’Angola.

Tres de les pel·lícules programades representen els seus països als Oscars : és el cas del’aclamada La llorona de Jayro Bustamante, seleccionada com a representant de Guatemala; el documental El agente topo de Maite Alberdi, una de les grans pel·lícules d’aquest 2021 y representant de Xile als Oscars, o Érase una vez en Venezuela d’Anabel Rodríguez Ríos, seleccionada per representar a Veneçuela.

Tres cinefòrums: La mami, Yo niña i Conversaciones familiares

El Festival comptarà amb tres cinefòrums. La directora de La Mami , Laura Herrero Garvin, dijous 18 serà a CineBaix per debatre sobre la seva pel·lícula, que proposa una mirada a la realitat des d’un lloc inesperat, però important: el lavabo de dones d’un cabaret mexicà, convertit en un lloc de refugi i seguretat per les dones treballadores del local sota la mirada de Doña Olga. Serà dijous 18 a les 19.30h , en el que serà la inaguració del Festival.

Dissabte 20 serà el torn de Huenu Paz Paredes, actriu protagonista de Yo niña , de Natural Arpajou, sobre una família que canvia radicalment la seva vida deixant la ciutat i endinsant-se a la naturalesa de la Patagònia. La sessió es farà a les 17.40h.

I diumenge 21 participarà a la cloenda del Festival Eduard Fisa, director de Conversaciones familiares , on un jove homosexual intenta lidiar els seus interessos amb la revolució cubana en trànsit que encara no s’ha posat al dia amb el futur.

Completen la programació Matar a Pinochet , de Juan Ignacio Sabatini, una història inspirada en fets reals sobre un grup d’opositors al Xile de 1986 que volen assassinar al dictador Pinochet, Las mil y una , de Clarisa Navas, on una adolescent de disset anys trobarà una atracció inusual en una companya amb un passat misteriós, El ombligo de Guie’dani de Xavi Sala, una història d’una mare i una filla que es traslladaran a la ciutat de Mèxic per trobar una vida millor i La vida invisible de Eurídice Gusmâo , de Karim Aïnouz, que narra la separació de dues germanes al Rio de Janeiro dels anys cinquanta.

Podeu consultar horaris i tots els detalls sobre la programació a la web de La Mostra de CineBaix .

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here