El 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la UNESCO amb l’objectiu de recolzar la diversitat lingüística i donar visibilitat a les llengües minoritàries a través d’aquesta disciplina artística.

L’Ajuntament de Sant Feliu ha preparat una programació especial en format telemàtic que es podrà seguir pel canal de Yotube que té com a objectiu seguir donant visibilitat a la poesia a la nostra ciutat, tot just durant la segona quinzena de març, data habitual de celebració de la Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat, que enguany s’ha posposat fins a l’estiu.

El conjunt d’actes començaran a les 11 h amb un recital amb la poetessa Marta Pérez Sierra, durant molts anys directora del cicle santfeliuenc ContraPunt Poètic, que acompanyada de la ballarina Aida González Olvera recitarà textos dels seus poemaris “Punta de Plom” i “Compte amb el buit”.

La programació continua a les 11.30 h amb la presentació de Maria Sevilla Paris, poetessa de Badalona, una de les veus més destacades i compromeses del panorama poètic català.

A les 12 h del migdia, s’anunciarà la guardonada o guardonat de la 46ena edició del Premi de poesia Martí Dot, dotat amb 1.500 euros, la publicació del poemari, i la inclusió de la persona guanyadora al cicle cultural de la ciutat. L’objectiu d’aquest premi d’iniciativa municipal és donar a conèixer i recolzar els joves poetes i poetesses en la publicació de les seves primeres obres.

Després de l’acte d’anunci del Martí Dot 2020, a les 12.30 h serà el torn per conèixer “La poesia d’alabatre”, una proposta diferent de recital de La Breu Edicions. L’editorial ens presentarà les últimes creacions de les poetesses Mireia Calafell, amb l’obra “Nosaltres, qui”, de Míriam Cano amb “Vermell de Rússia”, i del poeta Esteve Plantada amb el seu poemari “Troncal”.

A les 13 h tancarà la sessió matinal d’aquest Dia Mundial de la Poesia Edicions Tremendes, amb un recital conjunt del poeta Iñaki Z. Nazabal amb el guitarrista Daniel Felices. Una presentació “Tremenda”, com l’editorial que els acull, una de les més destacades en la difusió i promoció dels nous valors poètics.

I per a la sessió de tarda, dues mostres protagonitzades per artistes santfeliuencs. A les 17.30 h, podrem gaudir de “Trencadís. L’amor i les dones en el món de Salvador Espriu”, una selecció de textos del gran escriptor d’Arenys de Mar interpretats per l’art de Fina Rius, amb l’acompanyament musical de Marta Rius i Guillem Ballaz.

La programació del Dia de la Poesia la tancarà el col·lectiu de l’Ateneu Santfeliuenc Dones amb Veu, a les 18.30 h, amb el recital “Negra Sombra”, una performance poètica sobre Rosalía de Castro que hauria d’haver clausurat la Setmana de la Poesia del 2020. Les rapsodes Núria Anguera, Núria Barberan, Raquel Delgado, M. Jesús Bono, Raquel Ibáñez i Mercedes Losada no estaran soles en el seu recital. Les acompanyarà la música d’Erika Bermejo, la veu de Llúcia Junoy i la dansa de Lumi Ramirez i Mercedes Losada, aquesta última també directora del muntatge, produït per aquesta secció de l’Ateneu Santfeliuenc.

Setmana de la Poesia 2021

Des del 2011, a Sant Feliu se celebra la Setmana de la Poesia, un seguit d’actes culturals en forma de recitals, espectacles o lectures, entre d’altres, al voltant del Dia Mundial de la Poesia i que coincideixen amb el lliurament del Premi Martí Dot, el segon més veterà en actiu per a joves poetes i poetesses en llengua catalana.

Enguany però, i després de l’anul·lació de l’edició de l’any passat a causa de la declaració de l’estat d’alarma, l’Ajuntament ha decidit posposar la programació d’aquestes activitats per a l’estiu, esperant que en aquell moment es puguin realitzar de manera presencial i seguint en tot moment les prescripcions sanitàries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here