Sempre es poden trobar solucions si hi ha voluntat. L’aplicació estricte del Decret 929/2020 obligava, segons RENFE , a impedir el pas entre andanes a les estacions de Sant Feliu de Llobregat i de Molins de Rei que no disposen d’ascensors per creuar les vies. L’objectiu del Decret era benintencionat: millora de la seguretat i evitar accidents. Però l’aplicació de la normativa obligava a les persones que no poden pujar i baixar les escales dels passos soterrats a les estacions de les dues poblacions a desplaçar-se fins una altra localitat, canviar de tren i tornar enrere. Els ajuntaments implicats, així com diverses entitats ciutadanes, varen posar el crit al cel. Al final, una reunió celebrada entre RENFE i ADIF el passat divendres 26 de març va donar resposta a la queixa dels dos ajuntaments del Baix Llobregat, a més del de Mollet del Vallès.

A partir d’ara, el trens reduiran la seva velocitat en apropar-se a les estacions, fet que fa disminuir la categoria del risc de la passera que canvia d’alt a moderat, i permet que la gent pugui creuar pels passos actuals.

RENFE va comunicar a l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, la solució adoptada.  Ara només cal establir la data d’implementació del nou protocol, que serà molt properament, i procedir a canviar la senyalització actual.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de LLobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here