Els convenis de col·laboració de l’Ajuntament amb les entitats esportives inclouen una clàsula per combatre les violències sexuals

Setze clubs esportius de Sant Boi elaboren un protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe. Durant el mes de març han participat en una acció formativa i de sensibilització, organitzada per l’Ajuntament, sobre les violències sexuals que afecten el món de l’esport. La formació rebuda els ha ajudat a iniciar la redacció del protocol, que les entitats donaran a conèixer i aplicaran internament durant el segon trimestre d’enguany.

L’any 2020, l’Ajuntament de Sant Boi va incloure als convenis de col·laboració amb les entitats esportives una clàusula destinada a prevenir, detectar i abordar les violències sexuals en l’àmbit de l’esport. Mitjançant aquesta clàusula, cada club es comprometia a elaborar i aplicar un protocol intern “per assolir un entorn esportiu més segur i saludable” i “lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques”.

Durant el mes de març, personal dels equips tècnics i directius de setze entitats de Sant Boi, pertanyents a dotze disciplines esportives, han participat en un curs sobre aquesta temàtica.

La primera part del curs tenia una intenció sensibilitzadora. A la segona part s’han proporcionat eines per elaborar els protocols interns. Ara les entitats ja han iniciat l’elaboració d’aquests documents i, un cop finalitzats, el pas següent serà donar a conèixer els protocols i aplicar-los al seu entorn. Cada club comptarà amb una persona delegada de protecció que actuarà com a referent per a l’aplicació del protocol.

El passat mes de novembre, en el marc de les activitats del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (25-N), l’Ajuntament de Sant Boi va difondre un vídeo de conscienciació contra les violències sexuals que diverses entitats de la ciutat van compartir per donar visibilitat a aquesta problemàtica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here