A la present edició, el premi d’Honor ha estat pel col·lectiu sanitari i docent pel seu esforç i treball durant la pandèmia 

L’Espai Maragall de Gavà ha acollit, aquest dimarts, el lliurament dels VI Premis Ciutat de Gavà, uns guardons que es convoquen cada dos anys i volen reconèixer a persones i col·lectius que han destacat per la seva tasca en diferents vessants a la promoció i prestigi de la ciutat. 

Uns premis que han distingit la capacitat de superació, el compromís individual i col·lectius i les ganes de tirar davant una situació sense precedents derivada de la pandèmia de la COVID-19, i que també s’ha tingut un record mot especial per a les víctimes i a les seves famílies, a les quals s’homenatjava tot just fa un any. 

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha destacat la difícil tasca del jurat per decidir les persones i institucions que rebrien els reconeixements. “Això és una bona mostra que a Gavà tenim talent, tenim cultura, gent que s’hi dedica a l’educació, a la cura del medi ambient… Tenim persones extraordinàries en el seu dia a dia, en els seus gestos quotidians, i aquests premis així ho volen reflectir. Aquest és el millor símptoma que la nostra ciutat és ben viva, capaç de superar adversitats i moments tan complicats com els que ens ha deixat la pandèmia, i sobretot, que té tota la força per mirar al futur”, ha afirmat l’alcaldessa Raquel Sánchez. 

Premi d’Honor al col·lectiu sanitari i docent 

EL jurat, presidit per l’alcaldessa i integrat per persones destacades de la vida social, cultural i econòmica de la ciutat, ha atorgat el Premi d’Honor al col·lectiu sanitari i docent pel seu esforç i professionalitat durant la pandèmia. 

El sector sanitari ha lluitat contra la COVID sense descans i ho segueixen fent, sense abaixar la guàrdia i fent possible la vacunació massiva, clau per assolir la immunitat general. 

També s’ha distingit amb el màxim guardó el col·lectiu docent, que durant el confinament i fent ús de la tecnologia va arribar a les llars de l’alumnat. Després durant el curs, han sabut adaptar-se a la normalitat complexa i canviant. Gràcies a la seva professionalitat i esforç ha estat possible que els infants hagin tornat a les aules i hagin recuperat el contacte directe. 

Altres reconeixements 

Els Premis Ciutat de Gavà, una escultura representativa de l’Ésser de Mil·lenni dissenyada i produïda per l’artista local Abraham Vázquez, també inclouen altres cinc categories. 

El Premi Cultura i Educació ha recaigut en la Coral La Igualtat per la seva trajectòria. En 2020, la Coral va complir els seus 125 anys d’història i és l’entitat més antiga de la ciutat. Molt activa i amb moltes inquietuds, contínuament està embarcada en nous projectes. 

El Premi Ciutat de Gavà d’Esport i Salut ha reconegut la jugadora de futbol Carla Fernández. Es tracta d’una jove promesa que ha fitxat per la U.D. Mérida, un equip de Primera Nacional. Fernández va començar a jugar de molt petita envoltada de nens en el seu barri, Ca n’Espinós. La gavanenca no ho ha tingut fàcil per triomfar en un esport masculinitzat. Per al jurat, Carla Fernández, és un exemple de lluita per aconseguir que el futbol femení agafi protagonisme i s’iguali al masculí. 

També van ser guardonats els Voluntaris Gavà T’ajuda i la Xarxa Makers en la categoria de Solidaritat i Acció Cívica. Aquest guardó és un reconeixement a la bona feina que han dut a terme els més de 140 voluntaris i voluntàries del programa “Gavà T’Ajuda”. El seu treball ha estat un dels valors claus durant la pandèmia. Van atendre 1.600 trucades per oferir suport a persones que no podien sortir de casa, majoritàriament a gent gran. També van distribuir 700 targetes menjador durant l’estiu i van respondre a les peticions creixents del banc d’aliments. 

També va ser clau l’esperit dels i les integrants de la Xarxa de voluntaris Makers de Gavà formada per més de 50 empreses, comerços, centres educatius, entitats i ciutadania, que es van unir i organitzar per produir i distribuir més de 1.400 pantalles de protecció facial als centres que prestaven serveis essencials i 

treballaven a primera línia. Així mateix, s’ha destacat la xarxa ciutadana que va cosir prop de 3.000 mascaretes i 230 barrets tèxtils, que es van distribuir entre els centres d’Atenció Primària, serveis essencials, Cooperativa Agropecuària, infants i societat civil. 

El Premi Ciutat de Gavà d’Economia i Comerç ha estat pels Mercats Municipals MercaGavà i Mercat del Centre. Els dos equipaments han estat un exemple de servei essencial que ha treballat de valent i en primera línia durant la pandèmia. Han garantit l’abastiment de producte fresc, adaptant-se en tot moment a les restriccions, aforaments, controls, amb la màxima col·laboració. Durant aquest temps han demostrat capacitat de resistència i han estat un referent de vitalitat i dinamisme. A més, han deixat palès que adapten el seu model de negoci als nous temps incorporant les noves eines digitals per fer arribar els productes de qualitat i proximitat a la ciutadania. 

El Premi Ciutat de Gavà de Sostenibilitat i Ecologia ha recaigut en la Pagesia de Gavà, que s’ha confirmat com un motor econòmic i social de Gavà i que s’ha deixat la pell per atendre una necessitat bàsica com és l’alimentació durant la pandèmia. El jurat reconegut també el seu esforç per innovar i buscar estratègies per protegir l’activitat agrària dedicant esforços a posar en valor productes de qualitat i de quilòmetre zero. A més, durant aquesta crisi ha evidenciat més que mai la seva capacitat de treball i sacrifici per superar les adversitats cada cop que pateixen temporals. 

Talent de Gavà 

La gala va estar amenitzada amb les actuacions de joves gavanencs que han demostrat el seu talent en diferents programes de cadenes de televisió estatals: Lucas; Ari Arànega i Nahiel Domènech, i Dream Box. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here