L’alcaldessa de la localitat baixllobregatina, Pilar Díaz; va participar a la jornada ‘Per un pacte metropolità del temps’ organitzada per l’Àrea Metropolitana

“Vam crear una regidoria de Polítiques de Dones i Reforma Horària perquè considerem que les dones estan especialment damnificades en un mal repartiment del temps. Millors polítiques del temps tenen un efecte positiu directe en l’escala d’igualtat entre dones i homes”. És el que va dir l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, durant la seva participació aquest dimarts 29 de juny a la jornada Per un pacte metropolità del temps, organitzada de manera telemàtica per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Pilar Díaz va subratllar que Esplugues és un dels quatre municipis catalans, juntament amb Barcelona, Sant Boi i Gavà, que comptem amb una regidoria sobre reforma horària. I va concretar algunes propostes que recull el pacte per a la Reforma Horària d’Esplugues:

  • Compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina.
  • Introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida.
  • Avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar.
  • Sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

Sobre l’elaboració del pacte metropolità, l’alcaldessa va dir que “pot ser liderada per l’AMB i ha de comptar amb la participació dels municipis metropolitans, així com amb els actors socials rellevants per a cada àmbit; per exemple, sindicats i patronals i xarxes empresarials”.

Pilar Díaz va participar a la jornada virtual, prèvia del 43è Congrés Mundial sobre reforma horària que es farà a Barcelona del 27 al 29 d’octubre, juntament amb les alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here