El divendres 23 de juliol s’ha commemorat  el 27è aniversari de la mort de Joan García-Nieto. Per aquest motiu, CCOO i els Comuns del Baix Llobregat han celebrat a les 10 del matí un acte de record davant el monòlit instal·lat al Parc de Rosa Sensat de Cornellà.

Joan Garcia Nieto, nascut a Barcelona l’any 1929 va morir a Cornellà de Llobregat l’any 1994. Va ser un sociòleg de prestigi , cristià i jesuïta, fundador de Cristians pel Socialisme, membre del PSUC i després d’ICV, i també sindicalista actiu dins CCOO. La seva vinculació a la comarca del Baix Llobregat va ser molt intensa promovent nombroses accions formatives,  reivindicatives i solidàries els darrers anys del franquisme, durant la transició i els anys posteriors.

Persona que es feia estimar, molta gent de Cornellà i del Baix Llobregat no vol que es perdi la seva memòria. L’Aula de Formació de CCOO del Baix Llobregat i el Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses de Molins de Rei, així com diversos centres culturals de la comarca, porten avui el seu nom.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here