Fins ara la polèmica sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat ha tingut com a protagonistes institucions, partits i entitats. Però què en pensa la població en general?

Una enquesta de la Universitat de Barcelona ens en dona les primeres pistes.
El politòleg Jordi Muñoz publica un article al diari Ara en el que exposa els resultats d’una enquesta realitzada per l’empresa Netquest a mil persones entre els dies 6 i 20 d’agost, abans de que es fes públic que el projecte d’ampliació afecta a la llacuna de La Ricarda.

El 41 per cent de la població s’hi mostra en contra i només un 26 per cent a favor, tot i que un terç de les persones enquestades declaraven no tenir-ne una opinió formada. Això implica que entre els que tenen opinió sobre l’ampliació un 60 per cent en són contraris i un 40 per cent favorables.
Per nivells d’edat, la gent jove és fins a 10 punts percentuals més contrària a l’ampliació que la gent de més edat. Però especialment significatiu és analitzar les dades en funció del vot polític: són contraris al projecte el 71 % dels votants de la CUP ( 8 % favorable), el 56 % dels Comuns (12 % favorable), el 44 % dels d’ERC ( 23 % favorable) i el 37% dels de Junts ( 30 % favorable); en el cas d’aquests partits els contraris a l’ampliació superen als que s’hi mostren a favor.

L’opinió s’inverteix dins els electors de la resta de partits: el 29% dels electors del PSC ( 43 % a favor) , el 32 % dels de VOX ( 44 % a favor) , el 31% dels del PP ( 46 % a favor) i el 27 % dels de Ciutadans ( 49 % a favor) es mostren contraris del projecte per sota dels que s’hi mostren a favor. L’enquesta evidencia que l’electorat més dividit és el de Junts ( 30 per cent a favor i 37 per cent en contra) i que la majoria dels votants d’aquest partit discrepen de la postura favorable al projecte encapçalada pel vicepresident Puigneró.

També cal remarcar que el 29 per cent dels votants del PSC en son contraris i no sintonitzen amb el posicionament del seu partit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here