Nit tràgica de dissabte a Olesa de Montserrat. A les 21.52 hores els Bombers de la Generalitat varen rebre l’avís de que s’havia produït un incendi a un primer pis d’un bloc d’habitatges del barri de Sant Bernat, al número 22 del carrer de Jaume Duran Duran

Es varen activar 14 dotacions de diversos Parcs de la comarca i de comarques veïnes amb vuit vehicles d’aigua, cinc vehicles lleugers de comandament i coordinació i l’autoescala. Però el foc ja es trobava en plena expansió.

En el primer pis es va localitzar el cos d’una dona de 71 anys però les maniobres del SEM varen resultar inútils i es va certificar la seva mort. En canvi, els Bombers van poder rescatar tres persones que havien quedat atrapades. Es desconeixen les causes d l’incendi.

El balanç de ferits fou de divuit, si bé de diversa gravetat. Onze persones intoxicades foren donades d’alta allà mateix. D’altres foren evacuades a diferents centres hospitalaris de la comarca a Sant Joan Despí, Martorell i Sant Andreu de la Barca. Unes altres foren traslladades a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Alguns veïns han hagut de ser reubicats per l’Ajuntament en un hotel de Martorell perquè no tenien on passar la nit, si bé han pogut recollir les seves pertinences acompanyats dels Bombers. Personal dels Serveis Socials municipals han atès les persones afectades.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Seguretat Jordi Martinez, juntament amb altres membres de l’equip de govern, van ser en tot moment en el lloc de l’incendi seguint les tasques d’extinció que es van allargar fins les 3 de la matinada.

L’Ajuntament ha decretat aquest dilluns 13 de setembre dia de dol oficial per les víctimes de l’incendi; a les 12 del migdia s’ha convocat un minut de silenci. La bandera de la localitat oneja amb crespó negre i a mig pal al balcó de la Casa Consistorial.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here