El Monestir de Montserrat ja té un nou abat. Es tracta de Manel Gasch i Hurios, nascut a Barcelona l’any 1970, que és llicenciat en Dret i que va ingressar al monestir l’any 1996. També és llicenciat en Teologia i professor a l’Estudi Filosòfic i Teològic de Montserrat. Fins ara havia estat Majordom-Administrador del monestir. Substitueix l’anterior abat Josep Maria Soler. Gasch pertany al sector progressista i més compromès nacionalment dins la comunitat benedictina; l’any 2017 va ser un dels 400 capellans i religiosos que va signar un manifests de suport a l’1 d’Octubre.

El pare Manel Gasch va resultar escollit en una reunió capitular celebrada el passat dimecres amb assistència dels monjos de la comunitat.

La relació de l’abadia de Montserrat amb el Baix Llobregat és molt intensa i no tan sols per la seva proximitat geogràfica. El monestir forma part de la diòcesi del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat i també és present a la comarca a través de la Fundació Cassià Just-Cuina Justa, que té les seves instal·lacions centrals a Sant Boi de Llobregat i gestiona una masia i camps de conreu al Prat de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here