El poders econòmics catalans, encapçalats per la influent organització empresarial Foment del Treball, han llançat una ofensiva per reobrir les negociacions sobre el projecte. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha exigit als governs espanyol i català que recuperin “sense dilació” les converses per tal d’arribar a un acord. Segons Sánchez Llibre, exdiputat de CIU, descartar el projecte del socialista Maurici Lucena pot comportar “la ruïna econòmica” de moltes famílies i empreses catalanes. Foment ha demanat el suport dels sindicats CCOO i UGT.

Per part dels governs, el president català Pere Aragonés ha reclamat al govern central reobrir les negociacions. La ministra de Transports ha mostrat una posició que sembla contradictòria. D’una banda ha declarat que encara “ hi ha marge per la inversió” tot i reclamar que la Generalitat assumeixi el pacte al que va arribar amb el vicepresident Puigneró el 2 d’agost, però per una altra banda, ha manifestat que “veu més inconvenients que beneficis” a tornar a negociar l’ampliació. El predient espanyol Pedro Sánchez, en la seva compareixença posterior a la reunió amb el president Aragonès, en el marc de la reunió de la Taula de Diàleg celebrada el dimecres al Palau de la Generalitat, va afirmar que la negociació està tancada perquè no veu “madura” la posició del Govern català.

Tot això no serveix per superar la desconfiança dels Ajuntaments de Barcelona i del Prat de Llobregat, governats pels Comuns, i de les entitats que convoquen la manifestació d’aquest diumenge dia 19, que insisteixen en no abandonar la mobilització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here