Milers de persones s’han manifestat aquest diumenge en contra del projecte d’AENA d’ampliar l’aeroport del Prat. Deu mil persones, segons la Guàrdia Urbana, i noranta mil segons els organitzadors han omplert el carrer Tarragona de Barcelona protestant contra la possible ampliació de l’aeroport, l’afectació sobre La Ricarda i el Delta del Llobregat i, més enllà, exigint polítiques decidides contra el canvi climàtic.

Una gran columna de gent ha sortit pel matí des del Prat de Llobregat acompanyada pels tractors de la Unió de Pagesos. A Barcelona s’ha trobat, ja al migdia, amb la gentada que omplia el carrer Tarragona en direcció a l’escenari des del que s’ha produït diverses intervencions.

Més de 300 entitats i partits polítics, encapçalades per la “Xarxa per la justícia Climàtica” i “Zero Port”,  convocaven la mobilització.  El lema ha estat “A la lluita pel clima, la salut i la vida”. S’hi ha sumat grups ecologistes d’arreu del territori, com SOS Costa Brava o el Grup de Defensa del Ter. També s’han vist samarretes de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

D’entre els partits destacava la presència de dirigents de Catalunya en Comú, com la presidenta del grup parlamentari Jessica Albiach, el portaveu David Cid, el diputat al Congrés Gerardo Pisarello o la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Albiach ha demanat al president Pere Aragonés que “digui que no definitivament a l’ampliació del Prat”. De la CUP han fet acte de presència diputades com Eulàlia Reguant o Mireia Vehí. Reguant ha instat” a abordar la resposta a l’emergència climàtica”. Del Govern de la Generalitat no hi ha participat ningú a causa de la profunda divisió que afecta al consell executiu amb posicions diferents d’ERC i Junts. ERC com a partit sí que hi ha participat, amb la presència de Raul Romeva que ha dit amb una bona dosi de prudència que “continuaran dialogant amb tots els actors afectats”.

Un paper destacat ha jugat l’alcalde del Prat, Lluis Mijoler, dels Comuns, que ha participat a la manifestació arribant a peu amb la columna que ha sortit de la seva ciutat.  Mijoler, eufòric per l’èxit de la mobilització, ha recordat, però, que “fins que l’ampliació de l’aeroport no estigui aturada definitivament no podem estar segurs de res”. En un tuït, ha afirmat que “Avui la gent del Prat, la gent del fang, hem alçat de nou la veu en defensa del Delta. Colze a colze amb gent d’arreu”. Després d’assegurar que defensar la Ricarda és defensar la vida i el planeta, ha acabat donant les gràcies a tothom que ha participat a la manifestació. També hi eren l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz i  regidors i regidores de molts municipis de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here