Les tensions dins l’espai postconvergent continuen ben vives. S’apropen les eleccions locals de 2023 i la presència a nombroses localitats de Junts per Catalunya, liderada per l’expresident Puigdemont i Jordi Sánchez, conviu amb la del PDeCAT, que continua mantenint un bon grapat  d’alcaldies i una forta incidència municipal. El debat es centra en si ambdues formacions seran capaces de presentar-se conjuntament a les eleccions municipals o si ho faran per separat.

Per si es produeix la confrontació, segons han informat el diari Ara i l’ANC, un grup d’alcaldes del PDeCAT han realitzat un moviment preventiu: intentar evitar que en el seu municipi aparegui una candidatura que sota el nom de Junts es confronti a la seva. Per aquest motiu han legalitzat les sigles de Junts.

Entre els impulsors de la iniciativa, que sembla que s’ha realitzat al marge de la direcció del seu partit, hi figura l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, al costat dels alcaldes de Vilafranca del Penedès, de Lloret de Mar, d’Igualada, de Piera, i del líder del grup municipal a Figueres, entre d’altres.

De fet, des de Junts per Catalunya, s’ha descartat l’opció d’un acord global amb el PDeCAT, ja que un sector del partit de Puigdemont no vol aparèixer com a continuista del que va representar Convergència i Unió. D’altra banda, també hi ha moviment en sectors que no estan vinculats a cap de les dues opcions principals: Lliures, la Lliga Democràtica, Convergents i el PNC de Marta Pascal estan intentant constituir un nou partit, que podria presentar-se conjuntament amb el PDeCAT. Totes aquestes convulsions podrien portar a una situació tan estrambòtica com que a Martorell es presentessin llistes confrontades de Junts per Catalunya i Junts per Martorell i que la polèmica per la denominació acabés a la Junta Electoral.  Caldrà veure com afecta la divisió a les candidatures municipals de Junts i PEdCAT a tota la comarca i si el moviment dels alcaldes es reprodueix en localitats on cap de les dues forces ostenta l’alcaldia..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here