Una vaga convocada pel Sindicat de Maquinistes de RENFE està provocant aquest dijous retards i mal funcionament en els serveis ferroviaris.

Malgrat la Generalitat havia dictat uns serveis mínims que preveien poca afectació en el funcionament dels trens, l’impacte de la vaga ha estat considerable. RENFE ha acusat al sindicat de no complir els serveis mínims, denunciant que hi ha hagut trens que no han pogut sortir perquè els maquinistes obligats a treballar no s’ha presentat. El SEMAF ho nega. Però la ciutadania en paga les conseqüències: hi ha persones que han hagut d’esperar el tren més d’una hora. El caos a Rodalies ha estat general fins el punt de paralitzar l’estació de Sants a Barcelona i 195 trens no han circulat. La Generalitat havia establert un 85 per cent de serveis mínims a Rodalies durant tot el dia i segons franges horàries. RENFE ha anunciat que estudia prendre mesures contra els maquinistes que no hagin seguit els serveis mínims.

La vaga ha començat aquest dijous i afectarà el servei ferroviari durant les pròximes dues setmanes, els dies 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre i té com a àmbit tot l’Estat incloent trens de mitja i llarga distància . A més de reivindicacions de tipus laboral, un dels motius de la vaga és clarament polític : l’oposició del SEMAF  a la possible transferència de la xarxa de Rodalies de Catalunya a la Generalitat, una reivindicació clarament centralista, oposada al sentit majoritari del Parlament de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here