El Ple de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, reunit al Teatre Mercè Rodoreda,  ha escollit aquest divendres Belén García, nova alcaldessa de la ciutat. Garcia ha obtingut els vots del PSC i dels Comuns, partits que integren el govern de la ciutat.

García, primera dona que arriba a l’alcaldia de Sant Joan, substitueix en el càrrec a Antoni Poveda, que la setmana passada va presentar la seva dimissió com alcalde Tot sembla indicar que es tracta d’una operació per a preparar les eleccions municipals de l’any 2023, ja que Poveda, de 66 anys, lluny de retirar-se de la política, continua com a senador designat pel Parlament de Catalunya el passat mes de maig a proposta del PSC, com a regidor al seu Ajuntament per poder continuar ostentant el càrrec de Vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i com a primer secretari de la Federació socialista del Baix Llobregat.

Belén García, nascuda l’any 1963 a Astúries, era fins ara primera tinenta d’alcalde, presidenta de l’Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient i portaveu del grup socialista. És pedagoga, llicenciada en ciències de l’educació, educadora social i funcionària del Departament de Justicia de la Generalitat. És membre del sindicat UGT i primera secretària del PSC de Sant Joan Despí.

La nova alcaldessa s’ha mostrat “molt orgullosa” de convertir-se en la primera dona que arriba a l’alcaldia “pel que representa per a totes les dones de la ciutat”.  A l’acte hi ha assistit una nombrosa delegació del Partit Socialista, encapçalada per la ministra de Transports, Raquel Sánchez i l’expresident de la Generalitat, José Montilla.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here