El Cicle Metròpoli Multinivell aborda aquest dimarts dia 19 un tema força interessant per a la comarca del Baix Llobregat : “Quina governança volem per a la regió metropolitana del futur?”

La Jornada, presencial i online, tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona el dia 19 a partir de les 9 del matí. Està organitzada per Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030 i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

La ponència inicial anirà a càrrec de l’Oriol Nel.lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona que plantejarà la qüestió “Una governança per a la regió metropolitana”.

A continuació es celebraran tres taules rodones. La primera sobre “La construcció metropolitana: tres casos internacionals d’interès” que analitzarà les experiències de Firenze, Nantes i Manchester. La segona ja aterrarà en “la governança de la Regió Metropolitana de Barcelona, des de la visió dels ajuntaments; intervenen l’alcaldessa de Sabadell, els alcaldes de Granollers i Vilafranca del Penedès i una representant de l’Ajuntament de Barcelona. Finalment, la tercera taula abordarà la qüestió: “Governança i govern a la regió metropolitana de Barcelona: Com arribar-hi?” amb la participació de Marc Martí, de l’IERMB, Roser Fernandez, de la Unió Catalana d’Hospitals i Joan Ridao, director de l’Institut d’estudis d’Autogovern.

Joan Campreciós i Marina Tomás presentaran la síntesi de la jornada.

Font: PEMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here