El desmesurat increment de la despesa elèctrica preocupa a la ciutadania. Els efectes són gravíssims, en especial per a les persones vulnerables, però també per a les empreses i negocis.

Davant aquests situació, els sindicats CCOO i UGT, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes, les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya, i els partits polítics PSC, ERC i Catalunya en Comú, que conformen el Fòrum Social del Baix Llobregat, han publicat un comunicat exigint a les administracions la necessitat de mesures per a  garantir l’accés a drets bàsics de ciutadania i als subministraments indispensables per a les persones més vulnerables.

Segons el Fòrum, “la problemàtica energètica ha de ser una gran prioritat social a l’agenda política per actuar de forma contundent sobre un mercat que fixi el preu de la llum i aposti per la creació d’una empresa pública energètica que trenqui l’actual monopoli” .

El Fòrum reclama mesures urgents i valentes per donar solucions a aquest greu problema i impulsa un manifest sota el títol “Pel dret als subministraments bàsics. Per una tarifa elèctrica eficient i equitativa”. També convida a participar a les manifestacions i mobilitzacions reivindicatives que es convoquin a Catalunya i al Baix Llobregat.

Font: Fòrum Social del Baix LLobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here