Salvador Espriu i molts d’altres van viure per salvar-nos els mots. Avui la llengua catalana està en millor situació que quan el poeta de Sinera va escriure aquestes paraules, però els perills continuen existint. Els atacs a la normalització lingüística i a la unitat de la llengua o les limitacions de l’avantprojecte de Llei estatal de l’Audiovisual en són una bona mostra.

Jordi Badia i Pujol, filòleg, ha escrit un llibre que ens parla d’un dels perills que pateix el català, la possible extinció de determinats mots, que ell ens interpel·la a que salvem i reivindiquem.

El llibre de Badia, “Salvem els mots” (Rosa dels Vents) es presenta aquest divendres 29 d’octubre, a les 7 del vespre, a la Federació Obrera de Molins de Rei. L’obra recull dos-cents mots que es troben en perill d’extinció.

Jordi Badia, nascut a Callús l’any 1963, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha treballat de corrector per a editorials, a l’administració i, sobre tot, en mitjans de comunicació com TVE-Catalunya, Televisió de Catalunya i el setmanari El Temps. Actualment és cap d’estil del diari Vilaweb. És coautor de “El Llibre de la llengua catalana” i de “Resolguem dubtes”.

L’acte ha estat organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i la Plataforma per la Llengua i té el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei. La presentació anirà a càrrec d’Àngels Massip, filòloga, membre de la Junta del CECBLL i sòcia de la Plataforma per la Llengua. La llibreria Barba s’encarregarà de la venda del llibre. Es recomana inscripció prèvia.

 

Font: CECBLL

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here