L’Auditori de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat va acollir aquest passat 25 d’octubre  la quarta Jornada de Salut Pública, que ha servit per donar a conèixer els resultats de l’avaluació del Pla Sanitari local 2019-2021. S’han analitzat els aprenentatges i adaptacions dels municipis davant la crisi sanitària i els seu impacte al Pla de Salut, I s’ha debatut sobre el reptes de futur en salut pública en el món local.

La presentació de l’acte ha anat a càrrec de la regidora de Salut Pública, d’Olesa, Ada Agut, de la directora del Sector Sanitari del Baix Llobregat Nord de CatSalut, Blanca Muntané, i del director del CAP Olesa, Carles Martí.

La tècnica de Salut Pública de l’Ajuntament, Vicky Gázquez, ha explicat les actuacions que s’estan fent al municipi, recollides al pla de Salut local i ha destacat que ha sorgit la necessitat d’adaptar les actuacions previstes a la pandèmia.

També ha intervingut Joan Guix, exsecretari de Salut Pública de la Generalitat i membre del Medical Antropology Research Centre de la Universitat Rovira i Virgili. Guix s’ha referit a l’origen animal de tres de les cinc noves malalties que es detecten cada any i ha destacat que les alteracions en el canvi climàtic també afecten cada vegada més a la salut.

Després de les intervencions del diputat de Salut pública de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro, de la cap de la Unitat de Sanitat de l’Ajuntament de Manresa i de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Gironella, han fet la cloenda de la Jornada diverses autoritats i Miquel Riera, alcalde d’Olesa de Montserrat ( a la fotografia).

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here