Antoni Poveda, primer secretari del PSC del Baix Llobregat, ha denunciat que el Govern de la Generalitat estigui “desaparegut” en l’impuls d’energies renovables i ha recordat que “la inacció en matèria ecològica dels executius catalans dels darrers 10 anys ha portat a Catalunya a ser una de les regions europees amb pitjors dades de transició energètica”. Poveda ha lamentat que ERC i Junts es “dobleguessin a la CUP” i acordessin aturar la implantació d’energia eòlica i fotovoltaica al conjunt de Catalunya.

El primer secretari del PSC de la comarca ha subratllat que els pressupostos presentats recentment pel conseller Giró evidencien que per a la Generalitat “ni l’acció climàtica ni la transició energètica són una prioritat”. Aquestes declaracions es van produir just abans que es conegués l’acord de les bases de la CUP, que amb la participació de 462 persones, han decidit presentar una esmena a la totalitat als pressupostos catalans, fet que atorga actualitat a l’oferiment del PSC de pactar els comptes de 2022 amb el govern independentista.

En la mateixa línia, Foment del Treball i PIMEC reclamen a la Generalitat l’impuls de les energies renovables per assolir els reptes de la transició energètica. Ambdues entitats han presentat el manifest “Impulsem les renovables” amb propostes per potenciar un canvi de model energètic sostenible i innovador, segons afirmen les dues associacions representatives  de la patronal.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha considerat l’acte de les dues organitzacions com “una esmena a la totalitat al nou Decret llei 24/2021 de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les emergies renovables, aprovat per la Generalitat, que ha qualificat de “moratòria de facto”, tot advertint “que pot allunyar a futurs inversors”. Per la seva banda, Antoni Cañete, president de PIMEC, ha afirmat que volen “liderar, juntament, amb els poders públics corresponents, la transició energètica”.

Fonts: PSC Baix Llobregat i PIMEC Premsa

Fotografia: Ajuntament del Prat de LLobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here