Aquest dilluns passat 39 persones d’origen palestí abandonaven un avió que havia fet parada a l’aeroport del Prat per demanar asil a l’Estat espanyol. El vol anava del Caire (Egipte) a Quito ( Perú).

Al·legant que volien ser acollits com a refugiats aquestes persones es van negar a  continuar el vol i han estat durant aquesta setmana en les dependències de l’aeroport del Prat destinades als sol·licitants d’asil. Els 39 passatgers viatjaven amb passaport libanès però residien a Palestina.

Creu Roja ha informat que ha acollit de moment sis homes que viatjaven sols i cincs famílies, alguna amb menors, per a que siguin atesos d’emergència en instal·lacions de l’organització i acompanyar-los en les gestions per aconseguir la protecció internacional. La Delegació del Govern central a Catalunya ha confirmat la sortida de l’aeroport en aquestes condicions de 29 de les 39 persones que hi havia. Sembla que han rebut autorització per a iniciar els tràmits de la petició d’asil.

Segons la mateixa Delegació del Govern, es preveu que en les properes hores les altres 10 persones puguin ser entrevistades per tal que, si compleixen els requisits, puguin també sortir de l’aeroport.

Aquest cas és molt diferent del que va succeir fa poc a l’aeroport de Palma de Mallorca: aquestes 39 persones han exercit el seu dret de forma legal i sense cometre cap tipus de delicte.

Com és sabut, Palestina pateix una violenta ocupació militar per part de l’estat d’Israel que viola sistemàticament les normes del Dret Internacional. Precisament la setmana propera, el dimecres 24 de novembre, a les 7 del vespre, la plataforma “Prou complicitat amb Israel”, té previst celebrar un acte sota el títol “Palestina: La llibertat és una lluita constant”, al Palau Robert de Barcelona. S’explicarà la resistència de les organitzacions palestines davant la criminalització que pateixen per part d’Israel. Hi participaran membres de LaFede.cat, Amnistia Internacional i Òmnium Cultural.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here