Una enquesta realitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona ( AMB) en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona ( IERMB) revela que les persones usuàries dels Parcs Metropolitans els valoren amb una nota mitjana de 7’85.

Les 5.713  persones enquestades de forma presencial en un total de 47 parcs en destaquen la proximitat, la tranquil·litat i el disseny dels espais verds.

La puntuació atorgada a la qualitat des Parcs l’any 2021, el 7’85  sobre 10, és la més elevada de tota la sèrie des del 2007.

Sembla clar que la pandèmia ha implicat una revalorització de d’aquests equipaments que aporten salut i qualitat de vida. Davant la difícil situació viscuda els parcs metropolitans s’han erigit com un espai imprescindible per a la vida de les persones i així ho constaten les valoracions d’aquesta edició de l’enquesta.

El Parc Metropolità més ben valorat del Baix Llobregat és el de Torreblanca, als municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, amb una nota del 8’61. La comarca disposa d’un total de 22 Parcs Metropolitans. El Parc amb millor puntuació de tots els metropolitans es troba al municipi de Barcelona: és el Jardí Botànic, valorat amb un 8’74.

Cal destacar que tots els parcs han aprovat i que els usuaris els troben millor del que s’esperaven abans d’anar-hi. Gairebé la meitat dels usuaris visiten diàriament algun parc i que un 34’14 per cent ho fa setmanalment.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here