Aquest divendres, l’Institut de Seguretat Publica de Catalunya, ubicat a Mollet del Vallès, ha celebrat l’acte d’obertura de l’any acadèmic 2021-2022. La lliçó magistral ha estat a càrrec de Justice Tankebe, professor de Criminologia de la Universitat de Cambridge.

En el transcurs de l’acte, l’advocat i exdiputat santfeliuenc, Jaume Bosch, ha rebut una condecoració atorgada per l’ISPC de mans del Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. També han estat premiades la Creu Roja i la Fundació ONCE.

La Resolució de concessió del guardó a Bosch, aprovada pel Conseller d’Interior, en tant que president de l’Institut, recorda el “lligam indissoluble” de Bosch “amb l’evolució del model de seguretat de Catalunya” i el fet que “juntament amb altres experts, va tenir un paper fonamental en la definició, als anys vuitanta, del model de la policia de Catalunya”. També es refereix a la seva trajectòria professional vinculada primer a l’Escola de Policia i de Catalunya i després a l’ISPC i la seva col·laboració actual amb el Màster universitari en Direcció Estratègica de Seguretat i Policia.

Bosch, en representació de les persones i entitats guardonades, ha pronunciat un discurs repassant la historia de la construcció del model català de policia, posant en valor el paper del Cos de Mossos d’esquadra i de les Policies Locals i advertint que no es pot entendre l’autogovern de Catalunya sense les competències en seguretat pública. Tanmateix ha afirmat que la peça fonamental del model és la formació i ha destacat el paper que juga l’Institut tant en la preparació de nous policies i bombers, com en els cursos posteriors d’ascens així com en la formació universitària a traves del Grau en Seguretat i el Màster que imparteix com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona. També ha recordat que la sentència de l’Audiència Nacional que va absoldre al major Trapero avala el model d’ordre públic, basat en la proporcionalitat, que van aplicar els Mossos d’esquadra l’1 d’octubre de 2017.

Per la seva banda, el conseller d’Interior,  Joan Ignasi Elena, ha felicitat a les persones i entitats guardonades i ha reconegut la contribució de Bosch a la configuració del model de policia de Catalunya. Elena ha apostat “per convertir l’ISPC en centre d’excel.lència i prestigi europeu en formació i coneixement sobre seguretat pública”.

A l’acte hi han assistit també  el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, la directora de l’ISPC, Tamara García, el major del Cos de Mossos d’esquadra, Josep Lluís Trapero, i nombrosos comandaments i responsables de Mossos d’esquadra, agents rurals, policies locals, bombers i tècnics de protecció civil, així com alumnes de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. També hi eren les alcaldesses Lidia Muñoz, de Sant Feliu de Llobregat, ciutat de Jaume Bosch, i Gemma Badia, de Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here