El vespre del divendres 19 de novembre va ser un moment especial per a la ciutat del Prat de Llobregat. El teatre L’Artesà es va omplir per acollir l’acte de reconeixement que l’Ajuntament del Prat feia a qui fou l’alcalde de la ciutat des del 1982 fins el 2019.

Tal com ja va informar ElBaix.cat el Ple municipal havia decidit per unanimitat atorgar aquest títol honorífic a Lluís Tejedor Ballesteros.

A l’acte hi van assistir personalitats com l’expresident de la Generalitat, José Montilla, els exconsellers de la Generalitat Pere Macias ,Salvador Milà i Damià Calvet, actual president del Port de Barcelona, la coordinadora nacional dels Comuns, Candela López, les alcaldesses de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, i de Santa Perpetua de Mogoda, Isabel García, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco.

La coneguda periodista Milagros Pérez Oliva va conduir l’acte, que va comptar amb l’actuació de la Big Band de l’Escola d’Arts en Viu del Prat.

El catedràtic emèrit de Ciències Polítiques de la UAB i exregidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, va presentar una ponència sobre el municipalisme analitzant els canvis de la governança local els darrers 40 anys.

A continuació l’actual tinenta d’alcaldia, Alba Bou, va fer lectura de les motivacions que han justificat el nomenament de Tejedor com a Fill Adoptiu i  es van exhibir tres vídeos sobre els anys 80, sobre els anys 90 i sobre el segle XXI, presentats per regidors i regidores de l’època.

La part més emotiva de l’acte van estar els parlaments de l’actual alcalde Lluís Mijoler i de l’alcalde homenatjat Lluís Tejedor, que va rebre una peça artística de Manel Álvarez i un diploma. Finalment també va rebre el reconeixement que es mereixia Graciela Mompó, companya infatigable de Tejedor.

Mijoler va definir Tejedor com un mestre i després de recordar la tasca dels primers ajuntaments democràtics va comparar els reptes d’aquella època amb els actuals. Tejedor va fer un discurs alhora polític i personal: va fer  aplaudir al públic quan es va mostrar radicalment en contra de l’ampliació de l’aeroport, va reivindicat la bona relació en la política més enllà de les diferències partidistes i va  tenir unes sentides paraules de reconeixement cap a la seva companya i el seu fill. L’acte va acabat amb la gent aplaudint dreta a Tejedor.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here