La pilot d’avions de Sant Feliu de Llobregat, Mercè Martí, ha anunciat que participarà en el proper Rally Dakar 2022  que tindrà lloc a l’Aràbia Saudita. Ho farà dins un equip integrat exclusivament per dones, el CMR Group Women Dakar Team, amb un side by side Can-am preparat per FN Speed Team, dins la categoria de vehicles lleugers.

Acompanyaran a Mercè Martí, la seva copilot Margot Llobera, i les mecàniques Jéssica Nebra i Iona Hernández; Núria Gaja actuarà com a coordinadora de l’equip.

La pilot santfeliuenca ha declarat que “per a mi és un any de trobar-me amb sensacions noves venint del món dels avions i el nostre èxit seria superar tots els problemes que ens trobarem i acabar i arribar a la meta”.

L’equip s’ha preparat a fons: ha participat a la Baja Aragón i al rally de Zuera, ha entrenat deu dies a Dubai i ara farà una setmana de preparació al Marroc. Té el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

Mercè Martí Inglada va néixer a Sant Feliu de Llobregat l’any 1968. Està desenvolupant un exitosa carrera com a pilot d’aviació. L’any 1994 fou la primera pilot de l’Estat espanyol que participà a la Volta al Món en avioneta i va ser la primera dona que va guanyar el títol com a copilot. Entre d’altres èxits va guanyar la medalla de bronze als Jocs Mundials de l’Aire l’any 1997. L’any 2000 va crear la seva pròpia companyia aèria, Infinit Air, amb base a l’aeroport de Sabadell. Ara fa al salt a l’automobilisme participant en una cursa tan prestigiosa i difícil com el Rally Dakar. No serà l’única baixllobregatina en participar-hi: la pilot de Corbera de Llobregat, Laia Sanz, també hi serà després de canviar la moto pel cotxe, tal com ja va informar ElBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here