Les persones usuàries del servei de Rodalies de RENFE, i molt contretament les del Baix LLobregat, pateixen sovint les anomalies en el funcionament d’un mitjà de transport imprescindible per a molta gent. Anys de manca d’Inversions per part dels diferents governs de l’Estat han portat a un deteriorament important de les línies de tren; els retards són un fet habitual.

Sembla que el Govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos vol prendre’s el tren seriosament. I per aquest motiu ha anunciat una “pla d’acció immediata” per millorar Rodalies amb un ”horitzó temporal des d’aquest mateix mes de novembre i que RENFE desplegarà fins l’estiu de 2.022”.

Sembla que s’instal·laran lectors de codis en les torns d’accés en 66 estacions i que s’adjudicarà “abans que acabi l’any” la renovació integral i l’adjudicació d’ascensors i escales mecàniques d’estacions del Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme.

Des del Govern s’insisteix en que es vol millorar el servei, la seguretat i l’accessibilitat a Rodalies Catalunya. Tot plegat es combinarà amb un esforç inversor en el manteniment i en noves instal·lacions per part d’ADIF, renovant especialment les catenàries de forma integral.

Mentre els empresaris demanen al Govern central que no abandoni el controvertit projecte d’ampliació de l’aeroport, milers de persones treballadores esperen que les promeses de millorar Rodalies no se les emporti el vent com ha passat fins ara.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here