Si fa pocs dies elBaix.cat informava sobre l’exposició “Menja. Actua. Impacta”, organitzada per Fundesplai, cal tornar a parlar d’aquesta entitat, fonamental a la comarca del Baix Llobregat, perquè coincidint amb l’obertura de l’exposició es va inaugurar el passat dissabte l’ampliació de la seu de Fundesplai.

L’ampliació de les instal·lacions permet a l’entitat dotar-se de nous equipaments que doblen la superfície construïda fins els 22.000 metres quadrats, la qual cosa farà possible incrementar les activitats educatives i de serveis.

Amb l’ampliació de la seu es disposarà de tres nous equipaments: un centre de formació de 1.400 metres quadrats, amb 14 aules i una àgora per a actes especials, un gran espai multifuncional de 4.500 metres quadrats per a actes culturals i esportius i un nou mòdul de l’actual alberg, que passarà de 175 a 225 habitacions. L’ampliació es completarà amb la pròxima obertura d’un gran parc públic inspirat en l’ecosistema del Delta del Llobregat.

El projecte és obra de l’estudi OAB, amb els arquitectes Carlos Ferrater i Núria Ayala, que han dissenyat uns equipaments totalment accessibles i sostenibles. Per aquest darrer aspecte, s’ha comptat amb l’assessorament de l’Estudi Ramón Folch i Associats. L’ampliació vol donar resposta als nous reptes educatius i socials.

L’impacte positiu pel país, per la comarca i per el Prat de Llobregat es concreta especialment en el barri de Sant Cosme, tal com va destacar l’alcalde de la ciutat, Lluis Mijoler, en l’acte d’inauguració. També van intervenir Josep Gassó, president de Fundesplai, Jordi Martí, representant de l’AMB, i el president de la Generalitat, Pere Aragonés.

Aquest acte va tenir lloc l’endemà que el Prat de Llobregat homenatgés a qui en fou alcalde Lluís Tejedor. Tota una casualitat perquè fou ell qui va apostar sense dubtes per dignificar el barri de Sant Cosme, que amb questes noves instal·lacions fa un nou pas endavant per exercir un paper central en les activitats formatives i culturals.

Font: Fundesplai

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here