Els dies 25 i 26 de novembre, el CITILAB de Cornellà de Llobregat acull la celebració de les Jornades d’Arqueologia, Memòria i Franquisme.

El programa inclou aportacions d’especialistes de primer nivell. El dijous 25 de novembre a partir de dos quarts de 4, intervindran Ignacio Morgado, catedràtic de la Facultat de Psicologia de la UAB, Jordi Ramos, historiador i arqueòleg de la UB, Francesc Torres, artista visual i comissari d’exposicions, Paula Kuffer, professora d’Ètica i Polítiques contemporànies a la UB, i Queralt Solé, doctora en Història contemporània, arqueòloga i professora de la UB.

La jornada del divendres 26 comença a les 9 de matí. En aquesta sessió intervindran les Associacions Memorialístiques, i es presentaran tres llibres: “La dictadura de la pedra” de Queralt Solé i Silvia Marimón, i “Cómo serà el pasado” i Diccionario de la memoria colectiva” de Ricard Vinyes.

A la sessió de la tarda hi participaran Juanjo Romero. professor del Departament d’Història Contemporània de la UB, Lourdes Prades, directora del CRAI Biblioteca de la República, Ricard Vinyes, catedràtic d’Història Contemporània de la UB, Marcello Expósito, artista i crític cultural i Laia Gallego, investigadora de la l’Associació Memòria Soterrada i de la UB.

Organitza aquestes jornades, el mes de novembre en que es compleixen 46 anys de la mort del dictador Francisco Franco, l’Associació Cultural Art Públic. Hi col·laboren l’Associació per la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat,  la Diputació de Barcelona, el Memorial Democràtic i la Generalitat de Barcelona.

Font: Art Públic

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here