La pandèmia ha tornat a evolucionar negativament. La utilitat de la vacuna és indiscutible però, tot i que els casos són menys greus, les persones afectades pel covid tornen a augmentar. Encara hi ha un percentatge de la població sense vacunar i s’està a l’espera de posar la tercera dosi, de reforç, a les persones més grans de 60 anys.

Davant aquesta situació, i de la proximitat del pont de desembre i de les festes nadalenques, el Govern de la Generalitat ha decidit estendre el certificat COVID, que fins ara només s’exigia als locals d’oci nocturn a nous àmbits. Així serà a partir de la nit d’aquest dijous a divendres, si el Tribunal Superior de Justicia ho autoritza ja que les mesures afecten a drets de les persones. En concret el certificat serà obligatori per accedir als interiors de bars i restaurants i dels gimnasos i centres esportius, així com per accedir a les residències de gent gran. En aquest darrer cas, si els visitants dels residents no estan vacunats se’ls farà una TAR abans de poder entrar a la residència.

Continua en vigor l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

També continuen vigents la prohibició de menjar i beure al carrer entre la una i les sis de la matinada, així com la prohibició de vendre alcohol entre les 10 de la nit i les 6 del matí. Les mesures tindran, de moment, una vigència de 14 dies i tenen com objectiu controlar la situació i evitar noves restriccions més greus.

Font: PROCICAT

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here